Article 24 Tota persona té dret al descans i al lleure i, particularment, a una limitació raonable de la jornada de treball i a vacances periòdiques pagades.
Exposición colectiva Veure exposició

Va ser al febrer del 2009, quan Stéphane Hessel va rebre el 29 premi de la Pau de l’Associació Nacions Unides, que es va lliurar a l’Auditori de Can Roig i Torres que ens va motivar a Gramenet Imatge Solidària d’on sóc membre a realitzar l’exposició DRETS HUMANS que el passat 10 de març de 2010 es va inaugurar a Can Sisteré.

Hessel amb els seus 91 anys, actualment l’únic supervivent de l’equip redactor de la declaració dels Drets Humans que va ser proclamada el 10 de desembre de 1948, en la intervenció que va efectuar en l’acte del lliurament del premi exposat en un discurs directe, enèrgic , coherent una defensa dels drets fonamentals de la persona i una denúncia de les causes que provoquen les desigualtats socials, polítiques i econòmiques amb una claredat d’exposició, convicció i vitalitat, gens habitual en persones d’aquesta edat. Ens va captivar i va ser l’element fonamental per a decidir que féssim aquesta exposició.

D’una persona poc coneguda mediàticament ha passat enguany a ser gairebé un fenomen de masses, especialment a França, després de la publicació del seu llibre indignar VOS. En aquest llibre ens reclama a tots i especialment als joves, que no ens quedem indiferents, que davant les injustícies i desigualtats del nostre món tinguem la capacitat d’indignar-pas previ i imprescindible per passar a una actitud de denúncia, de compromís i de la acció. Una acció que ha de ser pacífica, aglutinadora, estimulant. Gandhi, Nelson Mandela, Luther King … són els referents. Sempre té present que amb la seva joventut, els enemics a batre eren molt definits: Hitler, Franco, Mussolini. Ara a la nostra Europa, en un estat del benestar que es qüestiona, podem dir que de veritat estem en una democràcia? ¿Fins a quin punt no estem conscient o inconscientment alienats? “El poder del diner mai ha estat tan gran, tan insolent, egoista amb tots, des dels seus propis servents fins a les més altes esferes de l’Estat” remarca en el seu llibre.

En l’escrit manuscrit que ens va enviar com a dedicatòria de l’exposició ens deia: “Si ve els desafiaments del segle XXI no són els mateixos que els d’aquella època, els valors fonamentals de la persona són sempre crucials” per acabar exposant que: “La exposició – Els Drets Humans – contribuirà a conèixer en què consisteix la Declaració “.

Cadascun dels 30 articles que componen la Declaració dels Drets Humans li corresponia una o més fotografies, algunes de rotundes, contundents, especialment fetes en països on els drets humans queden molt lluny del compliment, d’altres més properes fetes al nostre entorn. El fotògrafs, Gabriel Brau, José Luis García, Joan Guerrero, Laura Guerrero, Jesús Jaime Mota, Moreno Rovi i Vicenç Semper, autors de les fotografies exposades, amb la seva singular mirada han sabut plasmar amb sensibilitat, sentit estètic i contingut poètic els valors i l’esperit de la gran carta magna de la humanitat

Per contractar-la a info@gramenetimatgesolidaria.cat